Mednarodna farmacevtska regulatorna konferenca in delavnici: PROGRAMI ZA PODPORO PACIENTOM IN INFORMIRANJE O ZDRAVILIH NA RECEPT – KAJ SE V EU SME IN KAJ NE?

30. maj – 01. junij 2019
Aparthotel Vučko Jahorina, BIH (hrvaško-srbsko-bosansko-črnogorski jezik)

Mednarodna farmacevtska regulatorna konferenca in delavnici:
PROGRAMI ZA PODPORO PACIENTOM IN INFORMIRANJE O ZDRAVILIH NA RECEPT – KAJ SE V EU SME IN KAJ NE?

Del vsakodnevnih dejavnosti farmacevtske industrije in pristojnih organov za zdravila je tudi odločitev o subtilni razliki med informiranjem pacientov o zdravilih na recept, ki je dovoljeno, in promocijo teh zdravil, kar je prepovedano. To se odraža tudi v oceni sprejemljivosti programov podpore za paciente, za katere se pričakuje, da bodo izboljšali pristop in s tem uspeh zdravljenja.

Obveščen in proaktiven bolnik je danes bolnik, ki potrebuje podporo v času preobremenjenosti zdravstvenih delavcev. To podporo lahko zagotovi farmacevtska industrija s pripravo PPP-jev in ustreznih koristnih informacij, s čimer se poveča njena vloga in vpliv v procesu zdravljenja. To pa je sprejemljivo le pod pogoji dobre reguliranosti.

Zato je pomembno znati odgovoriti na vprašanje, kaj se sme in kaj ne, v zvezi s pripravo programov podpore pacientom in informiranjem bolnikov o zdravilih na recept. Številne sodne odločbe na ravni EU in poskusi prostovoljne harmonizacije stališč držav članic EU govorijo o potrebi po obravnavi pravne nepredvidljivosti na tem območju.

Kliknite TUKAJ za več informacij o konferenci in delavnicah.

Kliknite TUKAJ za prijavo na konferenco in delavnice.